Kakao Yağının Cilde Faydaları

  • 15 Ocak 2017
  • 737 kez görüntülendi.
Kakao Yağının Cilde Faydaları

Kakao yağının cilde faydaları konusunda girmeden önce nasıl üretildiği konusunda sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum. Kakao yağı Amerika’nın Güney ve Orta bölgelerinde bulunan kakao ağacından elde edilen bitkisel bir yağdır. Kakao bitkisinin çekirdeklerinden elde edilir ve kozmetik sektöründe sık kullanılır. Kakao yağı doğal bir yumuşatıcıdır.

E ve K vitaminle bakımından zengin olan kakao yağı laurik, miristik, palmitik ve stearik asit gibi zengin yağ asidi içeriğine de sahiptir. Çikolata üretiminde kullanılıyor fakat aynı zamanda popüler bir saç ve cilt bakım bileşenidir.

 

Kakao Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kakao yağı uzun bir süre cilt bakım ürünlerinde aktif bir bileşen olarak kullanılmıştır. Cilt tarafından kolaylıkla emilir ve yüksek miktarda antioksidan içerir.Soğuk kış aylarında kakao yağı ile cildinizi yumuşatabilir ve çatlamalara karşı koruyabilirsiniz.

Cildinizi Nemlendirir

Kuru cildiniz varsa kakao yağı en iyi arkadaşınız olabilir. Cildiniz tarafından üretilen doğal yağlara çok benzeyen zengin bir yağ asidi içeriği vardır. Kolayca yayılır ve kolayca absorbe edilir, böylece cildiniz son derece nemli kalır. Yağ asitlerinin zincirleri deriyi besler ve cildi nemlendirir.

Cildi Canlandırır

Kakao yağı, zarar gören cildi canlandırıp ömrünü uzatan besin öğelerini ve gerekli yağ asitlerini (omega 6 ve 9 gibi) içerir. Kakao yağı losyonunun düzenli olarak kullanılması, derinizin günlük görebileceği hasarı en aza indirebilir ve cildinizin sağlıklı ve güzel kalmasını sağlayabilir.

Cildi Parlak Yapar

Serbest radikaller, sağlıklı cilt hücrelerinize saldırır ve hasara neden olur ve cildinizin donuk görünmesini sağlar. Kakao yağı, cildinizdeki serbest radikallerle savaşan ve onlardan kurtulmanızı sağlayan zengin bir antioksidan kaynağıdır. Bu cildinizi parlaklaştırmaya ve lekeleri kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

Cildi Yumuşatır

Kışın kuru hava cildinizde kaşınmaya neden olabilir ve cildiniz de daha hassas hale gelir. Kakao yağı, bu kış kaşıntılarını yatıştırmaya yardımcı olur ve cildinizin hassasiyetini azaltır.

Rahatlamanıza Yardımcı Olur.

Kakao yağı, en rahatlatıcı kokulardan birine sahiptir ve genellikle aromaterapide kullanılır. Stresin hafiflemesine ve kaygı ile mücadeleye yardımcı olur.

Ham kakao yağı pahalı ve bulmak zor olabilir bu nedenle kakao yağı losyonu da kullanabilirsiniz. Kışın cilt bakımı kakao yağı ile kolay bir şekilde yapılabilir.

 

Kakao yağının cilde faydaları yazımızı beğendiyseniz ve siz de kullanıyorsanız bizlerle yorumlar kısmında deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyoruz.

Yazar: Ezgi GÜREL

KAYNAKLAR

8 Cocoa Butter Benefits and Uses

13 Amazing Health & Beauty Benefits of Cocoa Butter

Skin Effects From Palmer’s Cocoa Butter

The Benefits of Cocoa Butter For Your Skin

Gebelik Dönemi Boyunca Uygulanacak Cilt Bakım Önerileri
Nasıra İyi Gelen Mucizevi Yöntemler
Cilt Çatlaklarına İyi Gelen 9 Mucizevi Ürün
Deriyi Uyuşturan Lokal Anestezik Spreyler
Domuz Yağının Cilde Faydaları Sayesinde Pürüzsüz Bir Ten
Zeytinyağı ve Limon Karışımı ile Elde Edeceğiniz Yüz Maskesi ile Cildinize İyi Bakın!
Karın Germe Ameliyatı Sonrası Hamilelik
Stafine Krem
Ketoral Krem ( Mantar ve Deri Kremi )
Antibiyotikli Bactobran Pomad Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?
Gebelik Dönemi Boyunca Uygulanacak Cilt Bakım Önerileri
Nasıra İyi Gelen Mucizevi Yöntemler
Cilt Çatlaklarına İyi Gelen 9 Mucizevi Ürün
Deriyi Uyuşturan Lokal Anestezik Spreyler
Domuz Yağının Cilde Faydaları Sayesinde Pürüzsüz Bir Ten
Zeytinyağı ve Limon Karışımı ile Elde Edeceğiniz Yüz Maskesi ile Cildinize İyi Bakın!
Karın Germe Ameliyatı Sonrası Hamilelik
Stafine Krem
Ketoral Krem ( Mantar ve Deri Kremi )
Antibiyotikli Bactobran Pomad Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ